Stemmen voor schoolreisje: Gewoont 1: Wees Proactief en maak je eigen keuze.

Tutoren in actie op de Maranathaschool; Gewoonte 4 ‘win-win’ & gewoonte 6 ‘synergie creëren’:14361276_975714385887782_4834104644848100412_o

tutorenob-bb

Gewoonte 6 ‘Creëer synergie’; samenwerken aan 1 grote uitvoering en voorstelling.  Gelijkertijd gewoonte 7 ‘Houd de zaag scherp’. Het ontwikkelen van andere talenten dan cognitief, talenten die je andere energie geven. Op 7 juli 2016 in het thema circus:

maracircus1

Voorbereiding Leiderschapsdag mei 2016; gewoonte 6 ‘creëer synergie’

leidersachapspostersmaken

Paasfeest is een heus schoolfeest; gewoonte 7 ‘houd de zaag scherp’collagepasen1

collagepasen2

Gewoonte 6: ‘creëer synergie’ samen een Paasviering maken en vieren, met en door kinderen.collagepasen3

De school-leesmaatjes genieten van het lezen. Dit creëert synergie in de school: (gewoonte 6)Leesmaatjes 2015-2016

De Engelse dag was weer een dag geheel in het Engels, waar we allemaal zichtbaar genieten en veel leren (gewoonte 6 en 7):

Engelse dag

In november het Nationale schoolontbijt. Alle groepen in pyjama naar school en in de klas ontbijten (gewoonte 7 in actie: ‘houd de zaag scherp’ zorg goed voor jezelf.)Ontbijt nov2015

In maart hebben we een klasavond georganiseerd. Super dat er zoveel vaders en moeders kwamen helpen met klussen in de school (gewoonte 4; win-win en gewoonte 6: creëer synergie)

IMG_5146

Gewoonte 7 Houd de zaag scherp; voor sportclinics maken we extra tijdvolleybalclinic2015

De groepen 3-8 krijgen een tennisclinic van Tennisvereniging Nieuwkoop (gewoonte 7).

tennisclinic2015

Een impressie van de korte workshops van de “op zoek naar je talent-middag” in januari 2015; gewoonte 1, 2, 6 en 7.

talentenmiddag4

De kinderboekenweek stond weer bol van de activiteiten. Een super projectweek met de hele school en een grootse afsluiting. Een jaarlijks  terugkomend FEEST op de Maranathaschool!

Djembe workshopdag met een slotuitvoering voor de ouders (gewoonte 6 en 7).

Djembeworkshop

Opa’s en oma’s lezen voor in de groepen (10 oktober 2014): win-win (gewoonte 4)

IMG_4170

In het kader van het thema Feest houden we een spelletjes-middag waarbij alle kinderen van de school (groepsdoorbroken) met elkaar spelletjes doen (gewoonte 6 & 7).

KBWspelmiddag

Op het informatie-uurtje begin september leiden de kinderen hun ouders rond in hun eigen klas. Wat hebben de kinderen veel te vertellen en te laten zien. Wat een gezellige sfeer.

Alle gewoonten samen; kinderen geven leiding aan hun ouders.

infouurtje