De goede doelen actie is een leiderschapsactie van enkele leerlingen van de leerlingenraad, die deze actie organiseren en verzorgen tot in elk detail.

Zij geven u in het filmpje aan waar zij zich hard voor maken:

In de Nieuwsbrief schreven zij de volgende tekst:

Kerstdoel 2017, het Malalafonds.

Beste ouders en verzorgers. Ook dit jaar hebben we weer een kerstdoel. Dit jaar is dat het Malalafonds. Het Malalafonds is opgericht door Malala Yousafzai. Een 16 jarig meisje dat is een oorlogsgebied woonde. Ze woonde in Pakistan, een land in Azië. Malala was een meisje dat graag naar school ging. Maar de Taliban [een terreur groep] nam in 2010 de macht over in het land waar zij woonde. Ze verboden meisjes naar school te laten gaan.

Maar Malala ging toch. Toen ze op een dag terug van school
kwam, werd ze door haar hoofd geschoten. Toen is ze overgevlogen naar het Verenigd Koninkrijk. Na vele operaties heeft Malala deze ramp overleefd. Vanaf toen heeft zij het Malalafonds opgericht en heeft daarmee de vredesprijs van 2014 gewonnen. Maar er zijn heel veel andere meisjes die niet naar school toe kunnen.
Daarom voeren wij actie!

Als het woensdag kerstavond op school is. Dan kunt u geld doneren. Want voor 1 euro kan 1 meisje al een hele dag naar school. Dus helpt u mee?
In het filmpje hoort u meer over onze actie en we hopen dat u ons meehelpt het Malalafonds te steunen!

Alvast bedankt. Mocht u woendasgavond uw geld vergeten zijn, dan kunt u donderdag ook nog doneren in onze speciale Malalafondsbox!

Hartelijke groet, Tamara & Majanne