Via het schoolvenster (www.scholenopdekaart.nl) delen we informatie over onze school met u als ouders. Het is informatie over:

• Hoe groot is onze school eigenlijk?
  • Waar staat de school voor en wat kenmerkt de school?
  • Wat vinden ouders en leerlingen van de school?
  • Hoe scoort de school op de eindtoets?
  • Wat zegt de Inspectie over de school?

Al deze informatie over onze school, en andere scholen in Nieuwkoop, vindt u op www.scholenopdekaart.nl

Www.scholenopdekaart.nl is een gezamenlijke site van de scholen zelf. Als basisscholen vinden we het belangrijk om een goed beeld te geven van het onderwijs; over hoe het praktisch en inhoudelijk is ingericht en wat de resultaten zijn. Op die manier bieden we openheid aan u als ouders en heeft u de mogelijkheid om hierover met ons in gesprek te gaan.

De meerwaarde van de site is dat scholen veelzijdige informatie tonen en dit allemaal op dezelfde manier doen. Daardoor is het mogelijk om de informatie van bijvoorbeeld onze school te vergelijken met het gemiddelde van andere, vergelijkbare, scholen. Verder geven scholen, als dat nodig is, een toelichting bij de cijfers. De gegevens op de site komen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Inspectie van het Onderwijs en van de scholen zelf. Daardoor is het mogelijk om de informatie van bijvoorbeeld onze school te vergelijken met het gemiddelde van andere, vergelijkbare, scholen. Verder geven scholen, als dat nodig is, een toelichting bij de cijfers.

Neem voor de onderwijsresultaten van Maranathaschool gerust even een kijkje op www.scholenopdekaart.nl