Maranathaschool

Challenges 11-20

Beste ouders en leerlingen,

Vervelen jullie je al ??
Wij plaatsen hier twee keer per week tussen 9 en half 10 een leuke challenge voor jullie.
Dit kan van alles zijn, een sportles van meester Harm tot een opdracht met WC papier.
Wees lekker creatief en stuur ons vooral het eindresultaat toe, deze gaan wij dan weer delen op onze social media accounts/website (met toestemming van jullie ouders).
We zijn heel benieuwd naar jullie foto's!

Foto's kunnen jullie mailen naar:
  • n.jalal@maranathaschool.nl of
  • post hem op instagram en tag @maranatha_schoolmomentje.
Heb je zelf een leuk idee, dan horen wij dat graag.

Veel succes !!
Het team van de Maranathaschool

Challenge nummer 11 (donderdag 2 april )

Vinden jullie het ook erg stil in de lucht ? We horen bijna geen vliegtuigen meer overvliegen !
Daar gaan we met elkaar verandering in brengen.

Maak van papier (vouwen) het mooiste vliegtuig. Je kunt er misschien een vliegtuigmaatschappij als bijvoorbeeld de KLM maken. Als je wilt weten hoe je een vliegtuig kunt vouwen dan kan je op internet vast wel wat informatie vinden. Of je kunt ook zelf wat verzinnen.
ls je klaar bent met je prachtige vliegtuig, dan zien wij deze graag op een foto. Vervolgens gaan we kijken welk vliegtuig ook werkelijk kan vliegen en welke ook ver komt. Teken op de straat een lijn met krijt of leg bijvoorbeeld een tak neer als lijn. Gooi vanaf deze lijn je vliegtuig in de lucht. Hoe ver komt je vliegtuig ?
Kan jij de afstand meten ? We horen het graag.

Challenge nummer 12 (vrijdag 3 april )
Dit weekend is het prachtig lenteweer met veel zon 😎
Tijd om buiten een mooie tekening te maken.
Voor het maken van dit kunstwerk heb je krijt en (schilders)tape nodig.
Plak het tape in verschillende vormen op de ondergrond en kleur het vervolgens in met krijt. Ben je tevreden over het eindresultaat, verwijder dan het tape en bewonder je eigen kunstwerk 🎨
Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat, stuur je ons een foto📸 ? ...

Challenge nummer 13 (maandag 6 april )

Het is bijna Pasen. En zoals je weet hoort EEN EI daarbij! Hoe leuk is het als een ei een gezichtje krijgt! Wie verzint een maakt de leukste gezichtjes?

Je kunt met stiften prima op de eieren tekenen. Als de eieren gekookt en afgekoeld zijn dan werkt dat het makkelijkst! Zet het ei in een eierdorpje en je kunt aan de slag.

Wie heeft de meeste fantasie en maakt het leukste ei ??

Challenge (dinsdag 7 april )

Vandaag is er geen nieuwe creatieve challenge.
Vanaf nu posten we 2 keer per week een nieuwe challenge, zodat jullie meer tijd hebben om het uit te voeren.

Challenge nummer 15 (donderdag 16 april )

Vandaag hebben we weer een nieuwe creatieve challenge voor jullie.
Het is inmiddels alweer een maand geleden dat we jullie voor het laatst hebben gezien.
In de tussentijd zijn jullie gegroeid, zijn je haren langer geworden en weet je misschien ook niet meer zo goed hoe je juf of meester er uitziet. 👧🏼🧒🏽👩🏻‍🦰
De opdracht voor deze challenge is dan ook maak een portret tekening van jezelf, klasgenoot of je juf of meester en post hem onder dit bericht.
Wij zijn heel benieuwd naar jullie creaties 🎨

Challenge nummer 16 (dinsdag 21 april )

Kleurrijke zoektocht!
Vandaag een challenge met heel veel kleur. Kleuren zijn overal. En lieve kleuters kunnen jullie alle kleuren al benoemen?
In een regenboog vind je de kleuren allemaal
Hoeveel kleuren heb jij in huis? 🌈
Ga in huis en in je eigen tuin op zoek naar verschillende voorwerpen met verschillende kleuren (idee: gele sokken, blauwe mok) Verzamel ze. Leg al je voorwerpen uit op de grond of op de tafel en maak er een eigen regenboog van. Heb jij alle kleuren in huis?

En…… hoe ziet jouw regenboog er uit? Welke kleur ben jij het meeste tegengekomen in je huis en tuin? Succes👍🏼

Deel het resultaat door:
  • je foto of filmpje te mailen naar juf Norella n.jalal@maranathaschool.nl of
  • een post te plaatsen op Facebook Maranathaschool Nieuwkoop onder de challenge of
  • post je foto op je eigen instagram account & tag @maranatha_schoolmomentje of
  • stuur je filmpje naar juf Mieke via m.vrolijk@maranathaschool.nl om het te plaatsen op het maranatha_schoolmomentje 's Instagram-account.

2019 Maranathaschool